Vaststelling bestemmingsplan “Schotelweg 2, 6, 8 en ongenummerd
Vaststelling bestemmingsplan Schotelweg 2, 6, 8 en ongenummerd te Middelburg en verlening omgevingsvergunning voor de bouw van een woning. Ter inzage van 14 november tot en met 25 december 2024.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de bouw van vijf woningen op de percelen Schotelweg 2, 6, 8 en ongenummerd te Middelburg met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:
De gemeenteraad heeft op 26 september 2024 het bestemmingsplan “Schotelweg 2, 6, 8 en ongenummerd te Middelburg” vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
Burgemeester en wethouders hebben op 1 oktober 2024 de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van één (vrijstaande) woning op het perceel Schotelweg ongenummerd.
Beide besluiten zijn gecoördineerd voorbereid op basis van de Coördinatieregeling Middelburg 2023 en paragraaf 3.6.1 van de Wro en doorlopen daarom gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Bestemmingsplan
Met het bestemmingsplan wordt de bedrijfsmatige bestemming voor de percelen Schotelweg 2, 6 en 8, alsmede voor een aantal ongenummerde percelen, gewijzigd in een woonbestemming. Na sloop van de aanwezige bedrijfsmatige bebouwing en het amoveren van de aanwezige opslag, is op deze percelen de ontwikkeling en realisatie van maximaal vijf grondgebonden burgerwoningen voorzien. De gronden waarop het bouwplan is geprojecteerd zijn gelegen aan de Schotelweg in Middelburg, achter het bestaande bebouwingslint aan de Noordweg. Daarmee grenst het plangebied in oostelijke richting aan achtertuinen en achtergevels van de bestaande woonbebouwing in het lint. In noordelijke, westelijke en zuidelijke richting worden de percelen belend door het agrarisch buitengebied.
Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan bij de vaststelling gewijzigd. Het gaat om de volgende wijziging:
- In artikel 11 van de regels van het bestemmingsplan is een voorwaardelijke verplichting opgenomen inhoudende dat niet eerder met de werkzaamheden mag worden begonnen dan nadat het nader ecologisch onderzoek is afgerond en alle maatregelen die daaruit naar voren komen zijn getroffen.
Voor de specifieke wijziging wordt verwezen naar het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan dat, samen met de daarbij behorende bijlagen en het raadsbesluit, van 14 november tot en met 25 december 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt.
De stukken zijn digitaal te raadplegen:
Indien u het plan fysiek wilt inzien en/of u hier vragen over heeft, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0118 67 55 84 of vragen naar cluster Ruimtelijke Ordening.
Omgevingsvergunning
Door het college van burgemeester en wethouders is tevens een omgevingsvergunning voor de bouw van een vrijstaande woning in het plangebied (perceel Schotelweg ongenummerd) verleend. Deze is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning die gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen. De omgevingsvergunning ligt samen met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan van 14 november tot en met 25 december 2024 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Indien u de vergunning fysiek wilt inzien en/of u hier vragen over heeft, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0118) 675 000 en vragen naar cluster Vergunningverlening.
Beroepsmogelijkheid
Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Met ingang van 14 november 2024 kunnen belanghebbenden gedurende zes weken een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan zijn gericht tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de reden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten pas in werking nadat op het verzoek is beslist.