Mensen ontmoeten

Sociale contacten zijn belangrijk voor uw welzijn. Goed contact met familie, vrienden en uw partner draagt bij aan uw geluksgevoel.

Zou u graag meer of andere sociale contacten willen hebben? Hebt u weinig sociale contacten of bent u niet blij met uw contacten? Dan is de kans groot dat u niet lekker in uw vel zit.

Wat kunt u zelf doen?

Hebt u moeite om contacten te leggen met andere mensen? Of om vriendschappen te onderhouden? Dat is ook best ingewikkeld. Hopelijk helpen deze tips en artikelen u op weg.

Vaker elkaar begroeten

Zomaar een vreemde gedag zeggen of vriendelijk toeknikken. Wat doet het met ons als we elkaar weer vaker begroeten op straat? Het maakt ons gelukkiger. Wat zo fijn is aan een spontane begroeting: we worden even gezien en erkend.

Praat met vreemden. Dat levert meer op dan u denkt!

Door een praatje te maken met elkaar, ook gewoon in uw straat, dorp of stad, helpt u mee aan een gezelliger en gezondere samenleving.

Samen sporten

Goed voor de ontspanning, beweging én sociaal contact. Spreekt u met iemand af? Ga dan samen bewegen.

Aansluiten bij een club, (wijk)vereniging of kerk

Het verenigingsleven is voor veel mensen een bron van echte, gewaardeerde en warme, sociale contacten. U maakt er vrienden en u ontmoet mensen die uw passie delen.

Vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk maakt u nieuwe contacten, krijgt u een doel in uw week of dag en bent u van toegevoegde waarde voor de mensen die u helpt. Bent u niet in staat vrijwilligerswerk te doen? Dan kunt u ook om een vrijwilliger vragen die gezellig bij u langskomt of met u een wandeling gaat maken.

Bij wie kunt u terecht?

Hebt u behoefte aan gezelligheid, praktische hulp, een luisterend oor of een steuntje in de rug? De vrijwilligers van Manteling zijn er voor u. Ze bieden u ondersteuning of kunnen helpen om zelf het eigen netwerk te versterken.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het stellen van uw vraag? Zoekt u advies bij een oplossing? Weet u de weg niet? Schakel dan een onafhankelijk cliëntondersteuner in.

Dat is iemand die naast u staat en met u meedenkt. De onafhankelijk cliëntondersteuner geeft u informatie of advies. Samen met u wordt gekeken wat het probleem is en welke oplossing daarbij kan passen. Onafhankelijk cliëntondersteuners verwijzen u naar de juiste organisatie. Waar nodig helpen ze bij het aanvragen van hulp of ondersteuning zoals bedoeld in de Wmo of Jeugdwet. Onafhankelijk cliëntondersteuners helpen u gratis met antwoorden, advies en hulp. Zij nemen het niet van u over. U blijft zelf de controle houden

U kunt terecht bij:

Geen oplossing gevonden?

Kan uw hulpvraag niet opgelost worden via bovenstaande stappen? U kunt dan een melding doen bij Toegang In Middelburg (TIM). Dan onderzoeken we of de Wmo of Jeugdwet een oplossing kan bieden. De eerste stap in het onderzoek is een telefoongesprek of onderzoeksgesprek.

Contactgegevens Toegang In Middelburg (TIM)

TIM is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0118 67 50 00, e-mail: tim@middelburg.nl

Spoed- of crisissituatie

Voor spoed- of crisissituaties die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten, is TIM tussen 16.30 en 17.00 uur bereikbaar op 0118 - 67 50 00.

Tussen 17.00 en 08.30 uur en in het weekend en op feestdagen

Is er een spoed- of crisissituatie met jeugdigen tot en met 17 jaar, wat niet kan wachten tot de volgende werkdag? Neemt u dan contact op met de crisishulp Jeugd, de bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst voor jeugdigen op telefoonnummer 085 - 48 33 129.

Is er een spoed- of crisissituatie met mensen van 18 jaar of ouder, wat niet kan wachten tot de volgende werkdag? Neemt u dan contact op met de Zeeuwse bereikbaarheidsdienst op telefoonnummer 085 - 222 00 19.